Dit zijn de 5 rijkste Belgen

rijkste belgen

In België zijn er 29 Belgen met een vermogen van meer dan een miljard euro. Ze behoren tot de Euro miljardairs. Dit selecte groepje heeft een gigantisch vermogen dat de meeste Belgen niet voor mogelijk houden. Wij hebben de vijf rijkste Belgen voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies wie de rijkste van allemaal is!

Alexandre Van Damme

De rijkste inwoner van België is Alexandre Van Damme. Hij is geboren in 1962 en een Belgisch zakenman. Sinds 1992 is hij officieel bestuurder van de InBev groep. In 2016 is hij echter verhuist naar Zwitserland. Zijn vermogen wordt geschat op € 17,2 miljard. In de media is er weinig bekend over Van Damme. Hij wil namelijk zoveel mogelijk anoniem blijven ondanks dat hij tot de rijkste Belgen behoort. Het bedrijf InBev beheert overigens een aantal grote biermerken. Het bedrijf is eigenaar van Jupiler, Stella Artois, maar ook buitenlandse namen zoals Budweiser en Corona.

Familie Werner de Spoelberch

De familie Werner de Spoelberch was eigenaar van de brouwerij Stella Artois. In 1989 ging het bedrijf over in InBev en later was er een fusie met het Braziliaanse AmBev. Op deze manier wist het bedrijf z’n vermogen te verdienen. Het vermogen van de familie wordt geschat op € 12,5 miljard. Een opvallende manier waarop het vermogen binnen de familie blijft is het huwelijk. Zo trouwen ze binnen de familie regelmatig met nichten en achternichten om het vermogen binnen de familie te houden.

Familie de Mévius

Opnieuw een familie met een biermerk in handen. De familie had een belangrijk belang in de brouwerij Stella Artois net als de nummer twee uit deze lijst 5 rijkste Belgen. Eén van de familieleden trouwde met een Spoelberch waardoor het vermogen van de familie de Mévius verder groeide. Daarbij hadden ze ook al aandelen in handen van Stella Artois. De familie brouwt overigens niet alleen bier. Ze hebben tientallen bedrijven in verschillende sectoren waarmee ze hun vermogen investeren. Het vermogen is bijna € 7 miljard.

Familie Albert Frère

Albert Frère staat op nummer vier en wist als zakenman z’n vermogen te vergaren. Hij is geboren in 1926 en investeerde z’n eerste geld op 17 jarige leeftijd in de groothandel van z’n ouders. Hij wist bedrijf groot te maken en met dit geld en een lening van de overheid nog meer bedrijven over te nemen. Uiteindelijk bouwde hij een groot imperium op. In 1998 werd het imperium overgedragen aan z’n zoon Gèrard Frère. Als familie hebben ze een vermogen van € 6,2 miljard.

Familie Eric Wittouck

De familie Eric Wittouck werd rijk door investeringen in bedrijven die uitgroeide tot gigantische ondernemingen. Dit begon al sinds de 18e Eeuw. De familie begon met een suikerraffinaderij. In 1989 werd dit bedrijf verkocht voor € 945 miljoen verkocht. Daarna ging het bedrijf een holding opzetten waarin geïnvesteerd werd in diverse bedrijven. Eric Wittouck de huidige hoofd van de familie woont inmiddels in het belastingparadijs Monacco. Hij schuwt over het algemeen de aandacht van de media. Zijn vermogen wordt geschat op € 3,4 miljard.