Hoe versnel je jouw internetsnelheid?

verbeteren internetsnelheid

Vandaag de dag doen we ongelofelijk veel via het internet. We streamen series op Netflix of we luisteren muziek via Spotify. We gebruiken ons netwerk ook om te gamen of om vanuit huis te werken. Er is hierbij vrijwel niets vervelender dan een traag netwerk. Natuurlijk wil je graag je internetsnelheid versnellen. Maar hoe zorg je voor snel internet? Wij hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Verbeter het ontvangst in huis

De meeste routers of modems staan in de meterkast. De afstand vanaf de meterkast tot de televisie of slaapkamer kan best groot zijn. Vooral als de radiostralen vanuit je meterkast flink wat obstakels tegenkomen. Je kan eventueel kijken of het verschil maakt om de modem buiten de meterkast te plaatsen. Meet de snelheid eens van het internet met de modem op een andere positie. Een centrale plek in huis kan het ontvangst flink verbeteren. Soms kan je ook een extra losse modem aan je bestaande modem koppelen. Zo kan je het ontvangst op meerdere plekken in huis verbeteren en de basis in de meterkast laten staan.

Overweeg internet via het stopcontact

Ervaar je slecht internet in bepaalde kamers in huis? Met een netwerkadapter kan je internet via het stopcontact krijgen. Je integreert een wifi zender in de stopcontacten. Zo kan je in elke kamer snel internet krijgen. Het stopcontact heeft ook een speciale plug-in waarbij je de laptop op een kabel kan aansluiten. Zo kan je zonder een kabel te trekken snel internet op je slaapkamer krijgen.

Plaats een wifi repeater

Een wifi repeater kan de oplossing zijn als je bijvoorbeeld slecht bereik op zolder hebt. Dit kan vooral vervelend zijn als je op zolder een kantoor bouwt of als je hier een slaapkamer gemaakt hebt. Met een wifi repeater ondersteun je de bestaande motor. Hij pikt het signaal op en versterkt deze. Je kan de wifi repeater het beste plaatsen op een plek waar je nog bereik hebt. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer op de eerste verdieping als je op zolder graag het bereik wil versterken.

Een acces point in huis installeren

Een acces point is een soort extra router die je aansluit op het modem van de meterkast. Je verbind deze twee met elkaar via een kabel. De accespoint is een extra wifi kastje waar je vervolgens verbinding mee kan maken. Dankzij de kabel hoeft hij geen signaal op te pikken zoals bij een wifi repeater. Maar je krijgt zo wel snel draadloos internet op de kamer.