MeXeM: alles wat je moet weten over deze broker

Met ruim dertig jaar ervaring op zak voelt het alsof MeXeM nog maar net bestaat in de financiële branche. Toch is niets minder waar. Als broker ofwel beleggingsplatform heeft MeXeM namelijk in 1986 al het levenslicht gezien, maar in 2018 werd de broker pas actief in de Benelux. Gelukkig kunnen wij nu volop genieten van dit fijne platform waarmee je kan handelen op wel 130 verschillende beurzen. Lees hier alles over MeXeM als broker.

Het platform

MeXeM is uitgegroeid tot een groot beleggingsplatform. Zo groot dat het kantoren heeft over de hele wereld. Het platform heeft bijvoorbeeld ook een Nederlands kantoor in Amstelveen. Bovendien is het een van de oudste platformen op de markt. Daarnaast maakt MeXeM deel uit van de Interactive Brokers, een Amerikaans initiatief. Wel staat de klantenservice hier los van: MeXeM heeft een eigen klantenservice welke ook in het Nederlands bereikbaar is.

Veel aanbod

Zoals net al even kort werd benoemd, kun je terecht bij ruim 130 verschillende beurzen uit wel dertig verschillende landen. Daarnaast heb je allerlei soorten beleggingsmogelijkheden, waarvan de aandelen, ETF’s, obligaties en beleggingsfondsen er een aantal van zijn. In vergelijking met andere brokers biedt MeXeM veel aan. Echter heb je voor cryptovaluta, turbo’s en CFD’s niet veel keuze bij deze broker.

Al jarenlang ervaring

MeXeM heeft al ruim dertig jaar ervaring als het gaat om beleggen. Dit betekent dat zij al die tijd hebben gehad om uit te groeien tot een betrouwbaar en bekend platform. Daarnaast valt deze broker onder de registrering bij de Autoriteit Financiële Markten en wordt de broker ook gereguleerd door de CySEC in Cyprus. Last but not least ben je ook nog eens verzekerd tot een bedrag van een half miljoen bij bijvoorbeeld faillissement. Je kunt er ook voor kiezen om een aanvullende verzekering te nemen, waarbij je verzekerd bent tot wel dertig miljoen. Al met al is MeXeM zeker een goede broker, wat de MeXeM review al stiekem doet vermoeden.

Een helpende hand

Als je wil gaan beleggen bij MeXeM maar je nog niet zeker weet of dit platform bij jou past, kun je kiezen om een demoaccount aan te maken. Je krijgt virtueel geld waarmee je kunt oefenen. Zo kun je met dit virtuele geld gaan beleggen op het platform. Daarnaast kun je een eigen accountmanager aan je gekoppeld krijgen. Deze persoon kan jou coachen. Dit gebeurt echter wel via een externe aanbieder. Maar als je een vraag hebt kun je ook nog terecht bij de Nederlandstalige klantenservice. Deze kan jou te woord staan via de mail, de telefoon of een live chat.

Helaas vind je op het platform zelf geen educatiemogelijkheden. Het is dus voor een beginnend belegger niet mogelijk om via dit platform informatie te verkrijgen. Dit is tevens wel mogelijk via de kennisbank en blogs van Compare All Brokers. Om deze reden wordt MeXeM vaker gebruikt door de ervaren beleggers. Wel kun je via Trader Work Station, het platform van Interactive Brokers waarmee MeXeM werkt, rapporten inzien en de nieuwe analyses bekijken. Dit platform is al meerdere keren uitgeroepen tot de beste beleggingssoftware van de wereld. Gelukkig kun je hiermee de ins en outs van het beleggen wel aardig onder de knie krijgen.

Aan de slag

Je kunt jezelf afvragen of MeXeM goed bij jou past. Mocht je nu besluiten om een account aan te maken, dan zal je er snel achter komen dat je de keuze hebt uit verschillende rekeningen. Zo heb je een individuele rekening, een gezamenlijke rekening en een institutionele rekening. Ook kun je een zakelijke rekening openen op basis van een hefboomfonds. Om een account aan te maken hoef je gelukkig geen geld te betalen. Wel moet je minimaal drieduizend euro storten om te kunnen beginnen met beleggen. Eenmaal een account aangemaakt kun je genieten van het grote aanbod dat MeXeM jou te bieden heeft.